Başak Burcu | Burç Özellikleri

Başak Burcu

Yönetici Gezegeni: Merkür

Element: Toprak

Nitelik: Değişken

Tanımlayıcı Kelime: Analiz ederim

 

Başak Burcu Özellikleri:

Analitik düşünce sisteminin öncüsü olan Başak burcu insanları soğuk görünen mizacına rağmen, aslında oldukça dışadönük ve neşelidir.

Başak burcunda doğan kişilerin hareketli ve eğlenceli dünyası, güven duyduğu yerlerde ortaya çıkar. Çünkü bulunduğu ortamı iyice analiz edip, çözmek isterler. Düzen ve tertip onların hayatının vazgeçilmezidir. Bu yüzden yaşamını düzene sokan bir sistemleri vardır: gör, tanı, analiz et, karar ver ve hareket et. Bir Başak burcu insanı ince bir mizah anlayışı da taşır. Bu kişilerin konuşmaları, herkesi kendine hayran bıraktıracak kadar güzeldir. Çalışkanlık onlar için çok önemlidir. Çevresindekileri de bu kıstasa göre değerlendirirler. Sürekli ayrıntılara takılan Başak burcu insanları, eleştirel yapısını hoşlanmadığı insanlara bile rahatlıkla gösterir.

İş hayatında, çalışkanlığını kendi sistemiyle sergileyen Başak burcu insanının başarısı kaçınılmazdır. Tabi bu yükseliş biraz geç gelebilir. Çünkü riski en aza indirmeye çalışan bu insanlar, planlı hareket ederek, adımlarını sağlam atar. Titizlikleri de dillere destandır bu insanların. Eğer Başak burcu kişileri bu konuda kendini kontrol etmezse, temizlik hastalığına yakalanabilirler.

Başak burcu insanları mükemmeli bulana kadar, bütün sistemsel zekasını kullanır.